Skip to content

Final Project: Jared Marcantoni

May 18, 2011
Plan

Plan

Position on the Prairie

Cuts made in the land draw visitors into the project and beyond, onto paths which extend out onto the landscape. From within the embedded mass of the main building, cuts bring the outside in, as diffuse sky light is reflected off of polished floors. At times, dynamic shadows appear on the floor as the sun shines through the dancing grass above. A screen wall along the southern edge of the lodge filters views, provides shade, and serves as a buffer from the harshest south winds. At each bar of guest rooms, a screen of wood slats partially encloses the corridor, offering only a view of the sky and the sounds of the grass. The most pristine panoramic views are reserved for the guest rooms.

Exhibition Space

Exhibition Space

South façade screen during different times and seasons

South façade screen during different times and seasons

South

South façade screen interior view

Exterior corridor behind guest room bar

Exterior corridor behind guest room bar

Guest room section

Guest room section

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: