Skip to content

Final Project: Yu-cheng Hsieh

May 19, 2011
The approach

The approach

Boundless Frontier

The Visitor Center located at the south of Cottonwood Falls creates opportunities to expand the Tallgrass National Preserve, and consequently bring a greater field of vision of the large-scale prairie. My concept is to lift the landscape and concentrate all side functions under the lifted space, creating a continuous view of the landscape. In addition to the view of the sunset of the prairie which is available to every room, visitors staying in the living rooms can extend their view through the guest rooms’ rooftop and eventually reach the prairie. And, not only the view is available to the visitors in the guest rooms, a direct touch of top of the tallgrass is also provided.

Concept and plans

Concept and plans

Lobby interior

Lobby interior

Guest room

Guest room

Site model

Site model

Section model

Section model

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: